Uspješno konstituirano općinsko vijeće Općine Lovran-Sanjin Sirotnjak (SDP), predsjednik vijeća

U četvrtak, 17. lipnja 2021.g. u Lovranu u Kinu Sloboda održana je konstituirajuća sjednica općinskog vijeća Općine Lovran na kojoj je sudjelovalo svih 13 vijećnika.

Sanjin Sirotnjak (SDP) izabran je za predsjednika Općinskog vijeća Općine Lovran, dok je Branislav Petković (UNIJA) izabran za potpredsjednika. Uz predsjednika i potpredsjednika vijeće čini još 11 članova, a to su: Toni Družeta, Andrea Gržević, Oriana Klanjac i Srećko Šobot (Kandidacijska lista grupe birača-nositelj Toni Družeta), Branislav Petković, Ilan Viskić, Martina Jedriško i Neven Mohorovičić (AM-PGS-UNIJA), Domijan Kršanac i Sanjin Sirotnjak (SDP), Vanja Tancabel (HSU), Luka Janjetić (Kandidacijska lista grupe birača-nositelj Luka Janjetić) i Elizabeta Uhač (HDZ).

U svojem obraćanju vijećnicima, načelnik Simonič čestitao je izabranom predsjedniku i potpredsjedniku, kao i svim izabranim vijećnicima, izrazio je zadovoljstvo odrađenom sjednicom te rekao kako se nada dobroj suradnji svih vijećnika u sljedeće četiri godine.

„Pozivam sve vijećnike bez obzira na stranačku pripadnost da zajedno radimo na projektima za dobrobit našeg Lovrana i njegovih stanovnika. Stabilnost u vijeću već postoji i to je jako važno za naš rad, koji se mora odvijati u interesu Lovrana i svih Lovranaca, s ciljem da on u svojoj punoj ljepoti i svime što nudi, bude mjesto u kojem bi svatko poželio živjeti.“-istaknuo je zadovoljno lovranski načelnik Bojan Simonič.

Predsjednik općinskog vijeća Sanjin Sirotnjak zahvalio se vijećnicima na ukazanom povjerenju te se obvezao opravdati ga budućim radom. 

„Ovdje smo sa zajedničkim ciljem- doprinijeti razvoju uspješnog i razvijenog Lovrana, drugačijeg, jedinstvenog, prvog, Lovrana zadovoljnih ljudi, Lovrana kao sigurnog i prikladnog životnog prostora za sve generacije. Dužnost Predsjednika Vijeća vidim ponešto šire doli je to istaknuto zakonskim i podzakonskim aktima. Intencija mi je okupljati ljude, poticati komunikaciju na više razina, sa svim zainteresiranim skupinama, akcentirati važnost uloge mjesnih odbora i potrebu za njihovim proaktivnim djelovanjem kao jedne od glavnih zamašnjaka razvoja naše Općine. Nadalje, moramo težiti promociji najboljih ideja, koristiti znanja i iskustva najboljih praksi, biti proaktivni. U radu Vijeća gajimo odnos temeljen na uzajamnoj suradnji te poštivanju razlikovnosti u pogledima i stajalištima, a usmjerenim angažmanom i konstruktivnim raspravama budimo na ponos građana Lovrana. Uspješnost mog rada ogleda se o Vašu, i vice versa. U ciljevima stremimo visinama, u djelovanju budimo ponizni i za primjer drugima. Veselim se i konstruktivnoj suradnji s novim-starim načelnikom, gospodinom Simoničem te ovim putem pozdravljam njegovu energiju, znanje i volju usmjerenu ka probitku Općine Lovran. Zajedničkim naporima, po načelu sinergije, siguran sam da možemo doprinijeti društvenom i gospodarskom progresu“- istaknuo je Sirotnjak.

    Skip to content