U Galeriji Laurus u Lovranu u sklopu programa Art-Laurus 2021 otvorena je izložba pod nazivom Maske (Autoportreti 2020.- 2021.) autorice Metke Katarine Snoj

Metka Katarina Snoj: Maske (Autoportreti 2020.-2021.)

11.03.-06.04.2021.

U Galeriji Laurus u Lovranu, u sklopu programa Art-Laurus 2021. koji vodi Umjetnička organizacija P.A.L., otvorena je izložba pod nazivom 

Maske (Autoportreti 2020.- 2021.) autorice Metke Katarine Snoj.

Autorica je izložila autoportrete u tehnici akrila na platnu, različitih dimenzija koji su nastali u proteklih godinu dana. Kroz temu autoportreta izražava psihološka stanja svoje svijesti, propituje odnos maske i lica. Tijekom iskustva pandemije Covid 19 postavlja pitanje: što je maska, a što lice.

Ona se kroz svoj umjetnički rad bavi suodnosom apstrakcije i figuracije, što nastavlja i u ovim radovima, istražujući slikarsku površinu koju u slojevima obrađuje, stvara bogatstvo tonova i struktura koje u ovom slučaju postaju podloga za crtež lica.

S jedne strane imamo slikarsku površinu koja je nastala kroz dugotrajnu posvećenost rada na platnu, a s druge strane imamo crtež lica-maske nastao u jednom dahu, prenoseći energiju trenutka.

Na ovoj izložbi autorica je, uz autoportrete, izložila instalaciju koja se satoji od desetak ready-made staklenki sa memorabilijama iz različith perioda života. Time je zaokružila priču između aktualne psihološke situacije i duha prošlosti pohranjenog u staklenke.

Metka Katarina Snoj, rođena je 1979. u Rijeci. 

Diplomirala je Likovnu kulturu, smjer slikarstvo, na Akademiji za primjenjenu umjetnost u Rijeci (slikarstvo izborni kolegij: akad.slikar. E.Duparova, i likovna teorija; akad.slikar.graf M.Banić-Zrinščak). 

Magistarski studij slikarstva i likovne teorije (akad.slikar H.Gvardjančić, dr.prof. J.Muhović) pohađala je na ALUO u Ljubljani. 

Primala je stipendiju Ministarstva za kulturu RS za posebno nadarene i deficitna zvanja. 

Izlagala je samostalno na niz samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji kao i sudjelovala na ex tempore manifestacijama.

Radila je kao učiteljica likovne kulture u osnovnoj školi. Usavršavala se za asistenta djece sa posebnim potrebama te bila voditelj različitih likovnih radionica i animator. Kratko je obnašala ulogu voditeljice galerije V.Snoj u Hrastovlju, Slovenija.

Izložba ostaje otvorena do 06. travnja 2021, a može se posjetiti u radno vrijeme galerije.

Radno vrijeme:  utorak, srijeda, petak: 17 – 20h  /  četvrtak, subota: 10 – 13h  /  nedjelja, ponedjeljak: zatvoreno

Iz medijahttps://www.novilist.hr/rijeka-regija/maske-u-laurusu-autoportreti-koji-propituju-odnos-maske-i-lica/

https://poduckun.net/foto-video-maske-metke-katarine-snoj-ispunile-lovransku-galeriju-laurus/

    Skip to content