NAKNADA ZA UREĐENJE VODA – OBAVIJEST

Općina Lovran  je s danom 1. siječnja 2020. godine preuzela od Hrvatskih voda poslove iz članka 17. Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva (NN 153/09, 90/11, 56/13, 154/14, 119/15, 120/16, 127/17) koji uključuju dostavu rješenja o obračunu naknade za uređenje voda obveznicima plaćanja naknade te poslove naplate naknade za uređenje voda.

Uplatnice koje su vam s rješenjem dostavljene na kućne adrese ne predstavljaju novo terećenje, već se radi o naknadi koju ste do sada plaćali direktno Hrvatskim vodama, a od ove godine uplata se vrši na račun Općine Lovran koja uplaćeni iznos doznačuje Hrvatskim vodama. Tijekom 2020. godine naknada za uređenje vode bit će na zasebnoj uplatnici, a od 2021. godine na uplatnici zajedno sa komunalnom naknadom.

Svi obveznici koji su izvršili uplatu naknade za 2020. godinu na račun Hrvatskih voda, moraju podnijeti zahtjev Hrvatskim vodama za povrat uplaćenih sredstava i naknadu uplatiti na račun naznačen na uplatnicama koje ste zaprimili u ovoj godini. U prilogu se nalazi zahtjev za povratom.

Budući se radi o novim poslovima koje je Općina Lovran preuzela od Hrvatskih voda i koji su iziskivali pripremne radnje u suradnji sa Hrvatskim vodama i vanjskim informatičkim suradnicima, koji postupak usklađenja je potrajao izvjesno vrijeme, uplatnice su mještanima poslane direktno iz tiskare sa različitim vremenom slanja, ali uz odgodu dospijeća plaćanja, stoga molimo mještane za razumijevanje.

Za sva pitanja i pomoć stojimo vam na raspolaganju, osoba za kontakt Jasenka Rutar, e-mail: jasenka.rutar@opcinalovran.hr., telefon 051/563-872.

PRIVITAK:

Zahtjev za povrat naknade za uređenje voda-NUV

    Promjeni veličinu fonta
    Kontrast