Izložba Izabele Peculić Stančić

Cjelina rada gradi se nizom malih lirskih priča, a kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženoj galeriji i video isječku…

Lovran – Galeriju Laurus odnedavno krase radovi Izabele Peculić Stančić koja se domaćoj publici predstavila izložbom crteža ZE Co.

– Propitivanjem osobnog kreativnog procesa kao kontinuirane aktivnosti u vremenu rezultirali su nastajanjem intimnog likovnog dnevnika. Cjelina rada gradi se nizom malih lirskih priča. Inspiracija za ovaj postupak preuzeta je iz likovne pedagogije. Format i minimalistički geometrijski crtež stvaranje čini jednostavnim i zabavnim, istaknula je Izabela Peculić Stančić.

Autorica je rođena u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1992., na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2001. i HZSU-a 2011., sa statusom samostalne umjetnice. Voditeljica je likovne radionice W-atelier pri Udruzi Art&Fun. Sudjelovala na mnogim skupnim i samostalnim umjetničkim projektima. Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te mnogim privatnim zbirkama. Aktivno sudjeluje u afirmaciji likovne kulture kao slobodne aktivnosti u suradnji s galerijama i muzejima u svrhu posjeta i izvođenja umjetničko likovnih radionica.

Izložba se može pogledati u utorkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati dok je nedjeljom i ponedjeljkom galerija zatvorena. Kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženoj galeriji i video isječku…

Izložba je iz programa ART-LAURUS 2020. koji vodi Umjetnička organizacija P.A.L.

 

 

    Skip to content