Dobrovoljno darivanje krvi

U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Lovranu odazvalo se 65 darivatelja od kojih je svoju krv darovalo njih 53 darivatelja. Akciju je uspješno organizirala organizacija Gradskog društva Crvenog križa Opatija uz pomoc svojih volontera a strucnu medicinsku pomoć pruzilo je medicinsko osoblje Klinickog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka. Unatoc svima nama znanim problemima i ograničenjima vezanih uz novonastalu pandemiju Corona virusa, akcija je odrzana uz zaštitne maske, dezinfekciju ruku, uz poštivanje socijalnih razmak medju osobama koje su pristigle na mjesto darivanja krvi. Akcija je po prvi put održana u prostoru lovranskog kina “Sloboda” koji se kao zamjenski prostor pokazao kao vrlo prihvatljiv u provodjenju ove humanitarne akcije.

Uspjehu akcije pridonijelo je 10 novih darivatelja krvi koji su po prvi puta dali svoju dragocjenu tekućinu, a to su bili iz Lovrana Stefano Beltrame, Ivan Brandibur, Julija Krištić, Dejan Lapatanović, Alen Mataić, Marinko Rarajec i Nico Stražičić, iz Mošćeničke Drage Franjo Jergović i Mateo Frolja te iz Matulja Mario Stipanović. U lovranskoj akciji peto darivanje krvi su imali Ivana Čosić iz Lovrana i Leopold Sušanj iz Opatije kao i nekolicina dugogodisnjih lovranskig darivatelja krvi koji su se dosad iskazali sa vecim brojem darivanja krvi, i to Damir Sergo (52 darivanja), Valtrr Gržeta (93), Zoran Šarin (103), i Siniša Jovanović (133). Humanitarnu akciju u Lovranu humanitarno su pomogli lovransko poduzece Stubica doo, besplatnim ustupanjem prostora kina “Sloboda”, Radnik Opatija dd darivanjem 40 slasnih krafni i “Mondelez International” doo koji su donirali slatke čokoladne pakete.

S obzirom na aktualnu situaciju sa infekcijom Covid – 19 virusa, odaziv darivatelja je bio iznad svih očekivanja sto nas je posebno obradovalo – rekla je ravnateljica GDCK Opatija doktor Đana Pahor. Posebno nas veseli 10 novih darivatelja krvi mlade zivotne dobi koji su krv dali po prvi puta sto daje lijepu garanciju u opstojnost ove humanitarne djelatnosti i osigurava dragocjene doze krvi u budućnosti. Za pohvalu treba istaci i nase mlade volontere koji su u sadašnjem trenutku pored svakodnevnih pruzanja pomoći sugradjanima u ovoj izvanrednoj situaciji darovali i svoju krv, Mario Stipanović po prvi puta i Lovro Kostelić drugi puta. Zahvaljujemo se svima koji su ovo plemenito darivanje krvi pomogli donatorski ili osobno darivali krv neodustajuci u svojoj humanosti u ovoj slozenoj zivotnoj sizuaciji sto daje dodatnu vrijednost – istakla je svoje pohvale ravnateljica GDCK Opatija doktorica Đana Pahor.
Sljedeca akcija dobrovoljnog darivanja krvi biti ce u Opatiji 3. lipnja ove godine.

 

    Promjeni veličinu fonta
    Kontrast