GEODETSKI INFORMACIJSKI SUSTAV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


OPĆINA LOVRAN - PRIJATELJ DJECEO akciji "OPĆINA LOVRAN - PRIJATELJ DJECE"

 

 

Djeca u akciji
13. svibnja 2019.

U okviru projekta Igrom učimo o gradu Društva "Naša djeca" Opatija uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH, djeca iz OŠ Viktora Cara Emin Lovran su učila o povijesti i kulturi Lovrana kroz različite aktivnosti - potraga za blagom i izrada maketa grada. O projektu i povijesti Lovrana djeca su govorila i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u


Potraga za lovranskim blagom
8. svibnja 2019.

U petak, 10. svibnja 2019. s početkom u 14,30 sati učenici četvrtih razreda OŠ Viktora Cara Emina iz Lovrana i PŠ „Eugen Kumičić“ iz Mošćeničke Drage sudjelovat će u interaktivnoj igri „Potraga za lovranskim blagom“. Potraga će se održati po lovranskim ulicama, a učenici će zahvaljujući kreativnim i zabavnim zadacima na koje će naići putem, učiti o gradu Lovranu.
„Potraga za lovranskim blagom“ održat će se u sklopu projekta „Igrom učimo o gradu“ kojeg zajednički provode Društvo „Naša djeca“ Opatija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Dodijeljene nagrade za dječja djela nesebične pomoći i solidarnosti
26. travnja 2019.

Povodom obilježavanja Dana Općine Lovran u Kući lovranskog guca Društvo „Naša djeca“ Opatija -ogranak Lovran održalo je Bajkaonicu namijenjenu mališanima iz lovranskog dječjeg vrtića. Nakon Bajkaonice u vijećnici Općine Lovran održala se dodjela nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti „…I dječja djela mogu promijeniti svijet“ u organizaciji Koordinacijskog odbora akcije „Općina Lovran prijatelj djece“. Nagrađeni su Jan Austin Galićza promoviranje dječjih prava i dječje participacije te sudjelovanje u kreiranju europskih politika za djecu i Novinarska skupina OŠ Viktora Cara Emina Lovran za humana djela.
Dodjeli nagrada prisustvovali su načelnik Općine Lovran Bojan Simonič i članovi Koordinacijskog odbora „Općina Lovran prijatelj djece“ koji su izrazili veliko zadovoljstvo činjenicom da mali Lovranci svojim djelima mijenjaju lokalnu zajednicu, ali i svijet.


Dodjela nagrade "...i dječja djela mogu promijeniti svijet"
21. ožujak 2019.

Povodom obilježavanja dana Općine Lovran u petak, 26. travnja 2019. s početkom u 10:00 sati u Kući lovranskog guca održat će se Bajkaonica u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran. Bajkaonica je namijenjena mališanima iz lovranskog vrtića. Nakon Bajkaonice, s početkom u 11:00 sati u vijećnici Općine Lovran održat će se dodjela nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti „…I dječja djela mogu promijeniti svijet“. Dodjelu nagrada organizira Koordinacijski odbor akcije „Općina Lovran prijatelj djece“.


Natječaj "...i dječja djela mogu promijeniti svijet"
21. ožujak 2019.

Koordinacijski odbor akcije "Općina Lovran prijatelji djece" raspisao je natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti "...i dječja djela mogu promijeniti svijet". Djeca se u mnogim zemljama od najranije dobi uključuju u humanitarne akcije putem volonterskog i dobrovoljnog rada. Ona rado pomažu drugome djetetu, starijima, čine nešto korisno za svoju zgradu, razred, prijatelje, obitelj, susjede... U želji da se među djecom Lovrana počnu prepoznavati i cijeniti humana i vrijedna djela, pokrenuta je ova akcija čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. U nastavku se nalaze svi privitci natječaja.

DETALJE NATJEČAJA MOŽETE PREGLEDATI OVDJE.

UVJETI NATJEČAJA PREGLEDAJTE OVDJE.

PRIJAVNI OBRAZAC ZA PREUZIMANJE NALAZI SE OVDJE.


Obilježen Dan ružičastih majica u lovranskoj školi
28. veljače 2019.

Pod motom “Tko tolerira, profitira!” učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran obilježili su Dan ružičastih majica u suradnji s Društvom “Naša djeca” Opatija. Dan ružičastih majica obilježen je radionicom o E-nasilju u višim razredima škole te zajedničkom fotografijom odaslana je poruka zajedništva u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Inače, ovaj dan nastao je kao podrška dječaku koji je bio izložen vršnjačkom nasilju upravo zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se kako je ta majica simbolizirala dječakovu potporu teško bolesnoj majci – to je ujedno i razlog zašto se nosi ružičasta boja. Zašto je važno obilježiti Dan ružičastih majica? Jer… Statistike govore da je svako četvrto dijete u Hrvatskoj žrtva vršnjačkog nasilja. 27% njih svakog ili gotovo svakog dana doživljava neku vrstu nasilja, dok se 16 posto djece nasilnički ponaša prema drugima ( istraživanje je vršila Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba). Navedeni statistički podaci govore o važnosti razvijanja programa prevencije bilo kakvog oblika nasilja, naročito nad i među djecom.


DND Opatija započelo je s edukativno-interaktivnim radionicima
13. veljače 2019.

Društvo "Naša djeca" Opatija započelo je s edukativno - interaktivnim radionicama o dječjim pravima i dječjem sudjelovanju u OŠ Viktora Cara Emina Lovran. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Igrom učimo o gradu" zahvaljujući potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je razvijati i unaprijediti aktivnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete života djece u gradovima i općinama s naglaskom na aktivno sudjelovanje djece u životu lokalne zajednice.

 

Čestitka roditeljima novorođene djece u 2018. godini
30 siječanj 2019.

 

Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran poziva vas na zajedničko druženje obitelji novorođene djece u 2018. godini pod nazivom „Čestitka Društva „Naša djeca“ Opatija roditeljima novorođene djece u 2018. godini“. Lovranski susret s obitelji novorođene djece održat će se u srijedu, 30. siječnja 2019. godine s početkom u 17:00 sati u vijećnici Općine Lovran. Veselimo se Vašem dolasku!

 

ODRŽANA BAJKAONICA U LOVRANU
21. siječnja 2019.

Na Bajkaonici u galeriji Laurus bilo nam je odlično, ponavljamo drugu subotu 26. siječnja u 17:00 sati! Igrali smo igre, pričali i pisali priče te izrađivali maske!

BAJKAONICA U LOVRANU 19. i 26. siječnja 2019.
14. siječnja 2019.

 

Djed Mraz razveselio lovranske mališane
9. siječnja 2019.


Iako vremenske prilike nisu dopustile da se održi Obiteljska potraga za božićnom čarolijom po lovranskom starom gradu, Djed Mraz je ipak posjetio lovranske mališane. Druženje s Djedom Mrazom održalo se u Galeriji Laurus, a u prigodnom programu nastupale su Liburnijske mažoretkinje, plesačice iz plesne radionice Društva „Naša djeca“ Opatija te učenici harmonike Umjetničke škole B.B. Rašana, Područni odjel Lovran. Mališani su sudjelovali i na Bajkaonici – pripovijedanje priča koja se održava u okviru projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ kojeg već treću godinu provode tvrtka Beiersdorf Hrvatska i Savez društava Naša djeca Hrvatske. Nakon održanog programa mališani su dobili prigodne poklone od Djeda Mraza i počastili se slasticama koje su pripremili sponzori Lovranski pub i pekara Mare Azzuro. Organizator događanja bilo je Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran uz podršku Općine Lovran i Stubice d.o.o.

 

MIĆA MARUNADA
16. listopada 2018.


Društvo "Naša djeca" Opatija – ogranak Lovran i ove je godine ponudilo bogat program namijenjen najmlađima u sklopu obilježavanja tradicionalne lovranske fešte od maruna. Sve radionice na ovogodišnjoj Mićoj marunade bile su na temu lovranskog zaštitnika Sv. Jurja te su mališani izrađivali princeze, krune, vitezove, štitove, plesali srednjovjekovni ples te sudjelovali na Bajkaonici – pripovijedanje tradicijske priče.

U program Miće marunade bila su uključena djeca iz Društva "Naša djeca" Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, OŠ Viktora Cara Emina Lovran , PŠ "Eugen Kumičić" Mošćenička Draga i PŠ Dobreć.

Organizatori se zahvaljuju Općini Lovran, Radniku d.d. i Hotelu Miramar na podršci u organizaciji Miće marunade.

 

DJEČJI TJEDAN
2. listopada 2018.


Dječji tjedan započeo je obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta Dječjim javnim skupom u Opatiji i Lovranu. Tradicionalno na Dječjem javnom skupu, djeca upućuju svoje poruke odraslima nakon čega sudjeluju u kreativnom programu. S lovranskim mališanima, ispred lovranske crkve bio je zamjenik načelnika Općine Lovran gsp. Toni Družeta koji je mališane pozvao na tradicionalnu lovransku manifestaciju Marunadu.

 

DETALJNIJE

 

SUSRET DJEČJIH FORUMA
30. kolovoza 2018.


Predstavnici Dječjih foruma Lovran sudjelovali su na jubilarnom 20. susretu Dječjih foruma Hrvatske od 24. do 26. kolovoza 2018. u Poreču. Ovogodišnji susret održao se na temu „Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta“, mali članovi Dječjeg foruma Lovran upoznali su sudionike susreta s kulturom i baštinom Lovrana.

Susret se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Udruge gradova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Grada Poreča i Zvjezdarnice Višnjan, a u partnerstvu s VIRC-om i Zvezom prijateljev mladine Maribor. Organizator Susreta je Savez društava "Naša djeca" Hrvatske.
ŽUPANIJA - PRIJATELJICA DJECE
21. kolovoza 2018.


U Primorsko-goranskoj županiji promišljanja o potrebnim koracima za stjecanje statusa županije-prijateljice djece pojavila su se još 2013. Ova je županija jedna od prvih koje su shvatile važnost donošenja plana i programa djelovanja po pitanju podržavanja razvoja djece i ostvarivanju dječjih prava. Nepunih pet godina kasnije, taj se trud isplatio jer je Primorsko-goranskoj županiji 18. svibnja uručena počasna titula „Županija-prijateljica djece“.

Detaljnije je na sljedećim linkovima:

http://www.savez-dnd.hr/2018/08/brojni-zupanijski-projekti-za-bolju-buducnost-mladih-pgz-a/

https://www.facebook.com/savezdnd/posts/2146210012118148

 

 

LOVRANSKI DJEČJI DAN
2. svibnja 2018.

 

U petak, 27. travnja održano je 8. izdanje Lovranskog dječjeg dana. U programu su nastupili učenici iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran, polaznice Plesne radionice pri Društvu „Naša djeca“ Opatija te harmonikaši iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran. Nakon nastupa održan je kreativno – edukativni program Društva „Naša djeca“ Opatija – ogranka Lovran namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta. Za dobro zabavu za vrijeme programa zadužen je bio dj Miro. Nakon događanja ispred lovranske crkve, u kinu Sloboda održana je predstava Dječjeg vrtića Lovran pod nazivom Papač ružnih snova u izvođenju odgajateljica iz lovranskog vrtića.


 

OBAVIJEST O NATJEČAJU
14. ožujka 2018.

 

Društvo „Naša djeca“ Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatije raspisali su natječaj kreativnih radova namijenjen djevojčicama i dječacima u dobi od 5 do 15 godina s područja grada Opatije i susjednih općina Lovrana i Mošćeničke Drage pod nazivom "Dobro došli u Opatiju". Natječaj se provodi u okviru projekta „Dobro došli u Opatiju“ uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade i otvoren je do 10. lipnja 2018. godine.
Sva zainteresirana djeca mogu prijaviti svoje crteže, fotografije, poruke i literarne radove kojima govore o povijesti, kulturi i običajima našeg grada. Radovi koji na najzanimljiviji način progovore o zadanoj temi bit će objavljeni u brošuri „Dobro došli u Opatiju“ – dječji putokazi.
Natječaj traje od 15. ožujka do 10. lipnja 2018. godine, a na njega se mogu prijaviti djeca dječjih vrtića, osnovnih škola u Opatiji, Lovranu i Moščenićkoj Dragi te Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran. Pravila natječaja i prijavnice za sudjelovanje mogu se preuzeti na web stranici Društva „Naša djeca“ Opatija.

DETALJNIJE - PRAVILA

 

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA
8. veljaće 2018.Na konferenciji za medije održanoj 8.veljače u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija, dječja gradonačelnica Petra Deranja i predstavnica DND-a Opatija Tea Jelača predstavile su zanimljivi projekt po nazivom „Dobro došli u Opatiju“. Projekt se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a vrijeme provedbe je od 1. studenog 2017. do 31.listopada 2018. godine. Osim projekta „Dobro došli u Opatiju“, na konferenciji su najavljena i događanja koja nas očekuju u veljači poput proslave 16. rođendana radionice/igraonice Kolibrići za djecu s teškoćama u razvoju 13. veljače u prostorijama udruge s početkom u 16:30 sati i obilježavanje Dana ružičastih majici 28. veljače 2018.

DETALJNIJE

 

DRUŽENJE OBITELJI NOVOROĐENE DJECE
30. siječnja 2018.Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran i ove je godine organiziralo tradicionalno zajedničko druženje obitelji novorođene djece u 2017. godini iz Lovrana. Akcija pod nazivom „Čestitka DND-a Opatija roditeljima novorođene djece“ okupila je stručnjakinje iz raznih grana koje su uputile korisne savjete roditeljima za njegu i odgoj njihove djece. Okupljeni roditelji mogli su postaviti pitanje bilo kojoj od prisutnih stručnjakinja i saznati sve što roditelji novorođenčadi trebaju znati kao što je snižavanje tjelesne temperature ili korist od tzv. jantarovih ogrlica.

DETALJNIJE

 

 

PREDSTAVLJENA EUROPSKA KONFERENCIJA
26. siječnja 2018.25. siječnja, u Centru Gervais u Opatiji najavljena je europska konferencija „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u organizaciji mrežne organizacije Eurochild, koja će se održati od 29. do 31. listopada te okupiti velik broj europskih stručnjaka iz područja dječjih prava i dječje participacije. Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Konferenciju su predstavili Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije; Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija; Jana Hainsworth, generalna tajnica Eurochild organizacije iz Bruxellesa; Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj iz Zagreba i Petra Deranja, dječja gradonačelnica Grada Opatije.

DETALJNIJE

Snimku konferencije možete pogledati na linku: http://opatija.hr/hr/eurochild/

 

 

 

VESELE ZIMSKE RADIONICE
22. prosinca 2017.Tijekom zimskih školskih praznika Društvo „Naša djeca“ Opatija organizira besplatne kreativne radionice za djecu pod nazivom „Vesele zimske radionice za djecu“. Radionice se odvijaju u dva ciklusa od 10:00 do 13:00 sati u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija (Stubište Lipovica 2).


DETALJNIJE - PLAKAT

 

PUTUJUĆE BOŽIĆNE RADIONICE
20. prosinca 2017.Društvo "Naša djeca" Opatija - ogranak Lovran u sklopu svog tradicionalnog prosinačkog programa Putujuće božićne radionice, posjetilo je Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu. Na radionicama su mališani izrađivali kuglice za bor, čestitke i sudjelovali u božićnom kvizu. Mališani su se posebno razveselili dolasku Djeda Mraza. Putujuće božićne radionice program je koji se već nekoliko godina provodi po područnim školama od Veprinca do Brseča te u dječjem domu.


 

U POTRAZI ZA BOŽIĆNOM ČAROLIJOM
18. prosinca 2017.Radost i veselje uoči blagdana jučer je doživjelo dvadesetak obitelji u Lovranu gdje se održavala Potraga za božićnom čarolijom – interaktivna igra za cijelu obitelj čiji je cilj sve zadatke ispuniti zajedno kao obitelj. Pronašlo se tu pjevanje božićnih pjesma, kićenje najstarijeg člana obitelji da se njiše kao bor, ali i izrada božićnih ukrasa. Kako im ipak ne bi bilo preteško, obitelji su imale pravo na pomoć vilenjaka koji su se strateški rasporedili po lovranskom Starom gradu.

DETALJNIJE


 

DOČEK DJEDA BOŽIĆNJAKA NA UČKI
18. prosinca 2017.Mali ribari iz SRD "ZUBATAC" Lovran i ove su godine išli dočekati Djeda Božićnjaka na Učki. Dobri djedica im je poželio puno ribe i dobrih sportskih rezultata. U svojoj prekrasnoj kućici ugostio je i darivao 17 malih lovranskih ribara. Nažalost, nedostajao je samo snijeg da dopuni ovaj prekrasan ugođaj na poklonu.

Hvala Egonu na pomoći u organizaciji ovog krasnog druženja I već pišemo pisma sa željama za slijedeću godinu. Rogi ribaru !

 


 

POTRAGA ZA BOŽIĆNOM ČAROLIJOM
12. prosinca 2017.

 

U nedjelju, 17. prosinca 2017. godine Društvo „Naša djeca“ Opatija organizira tradicionalnu interaktivnu igru kroz lovranski stari grad pod nazivom “Potraga za božićnom čarolijom”. Početak potrage bit će na ulazu u Stari grad u 10:00 sati dok prijave započinju u 9:30 sati (pod voltom – ulaz u Stari grad prema mulu).

Nakon potrage uslijedit će zabavni program za djecu uz Djeda Mraza, vilenjake i nastupe mališana.
Pozivamo obitelji da se priključe potrazi i sudjeluju u bogatom božićnom programu na lovranskoj tržnici.
Za sudjelovanje u potrazi potrebno je ispuniti PRIJAVNICU i poslati je e-mailom na adresu dnd.opatija@gmail.com.

DETALJNIJE - PLAKAT - PRIJAVNICA

 

HUMANITARNA AKCIJA "DARUJMO SRCEM"
14. studenog 2017.


Cilj akcije je prikupiti hranu koja nije kvarljiva (šećer, brašno, sol, ulje, rižu, paštu…), poklone za djecu i higijenske potrepštine za obitelji slabijeg imovinskog stanja našeg kraja kako bi im uljepšali nadolazeće blagdane. Donirane stvari primaju se u prostorijama Društva "Naša djeca" Opatija (Stubište Lipovica 2) svakim radnim danom od 08:00 do 18:00 sati.
Kontakt i upiti na tel. 051/ 272 443 ili e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com

DETALJNIJE

 

KUP KOSTRENA
9. studenog 2017.

 

MIĆA MARUNADA
31. listopada 2017.


Ovogodišnja Mića Marunada iznova je okupila velik broj mališana koji su tijekom ranog popodneva u petak sudjelovali na kreativnim radionicama. Radionice su bile usmjerene na njegovanje baštine i čakavskoga dijalekta, a pritom vrlo edukativne i zabavne. Bogat program iz dječjeg stvaralaštva, ove godine uključivao je Bajkaonicu – pripovijedanje tradicionalnih priča, pričaonicu na čakavskom, Čakavicu – kviz i zagonetke i likovno – kreativne radionice (izrada poneštrica, radionica “Marun dobrih želja“ i oslikavanje platna s jesenskim motivima). Radionice su se održale u galeriji Laurus, Kući lovranskog guca i parkiralištu Brajdice, gdje je nakon kreativnog dijela programa nastupio mađioničar Stefano. Nastup iznenađenja imale su Izabela i Antonia Brko koje su premjerno otpjevale himnu Miće Marunade.

DETALJNIJE - POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA

 

8. KUP MIĆA ŽAJICA
24. listopada 2017.

 

POZIVNICA
18. listopada 2017.


Prigodom obilježavanja 50 godina održat će se multimedijani glazbeni-scenski prikaz života i rada OŠ Viktora Cara Emina "Naša škola nije tek zgrada", 25. listopada 2017. godine u kinu Sloboda Lovran.

DETALJNIJE

 

2. JUNIORSKI KUP SULINJ 2017.
10. listopada 2017.U organizaciji sportsko ribolovnog društva "VELA STEN 2000" iz Čižića održan je "2. JUNIORSKI KUP SULINJ 2017". Nastupilo se s dvije momčadi - ZUBATAC 1 - Tonko Pavičević i Angela Basan i ZUBATAC 2 - Luko Pavičević i Patrik Uhač.

DETALJNIJE


PREDSTAVLJANJE LOVRANSKE MAPE
5. listopada 2017.Volonteri i članovi Društva „Naša djeca“ Opatija u galeriji Laurus u Lovranu predstavili su jedinstvenu Lovransku mapu dječjih sadržaja – vodič kroz sadržaje za djecu u općini Lovran ucrtanih na planu općine, s pravilima ponašanja na igralištima i u ustanovama koje skrbe o djeci s kratkim opisom.
Na predstavljanju mape u Lovranu bili su prisutni načelnik Općine Lovran gsp. Bojan Simonič, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti u Općini Lovran gđa. Velinka Sušanj, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić, predstavnici OŠ Viktora Cara Emina Lovran, predstavnici Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“, direktorica Turističke zajednice općine Lovran gđa. Luiza Sandalj, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić i ostali predstavnici ustanova koje u svoj rad uključuju djecu, a djeluju na području u općine Lovran.

DETALJNIJE

 

POZIV NA PREZENTACIJU
3. listopada 2017.

 

Prezentacija jedinstvene LOVRANSKE MAPE

DJEČJIH SADRŽAJA održat će se u srijedu,

4. listopada 2017.g. u 18 sati u galeriji Laurus u Lovranu.

 

OTVORENA IZLOŽBA
3. listopada 2017.

 

Na Međunarodni dan djeteta, a u povodu obilježavanja veselog i razigranog Dječjeg tjedna 2017. , u lovranskoj galeriji Laurus otvorena je izložba igračaka i dječjih radova pod nazivom „Razigranih 65“. Izložbu je otvorenom, u društvu tajnice DND-a Opatija Sanje Škorić i prof. likovne kulture Ane Paris proglasio lovranski načelnik g. Bojan Simonič.

Na otvaranju izložbe bili su prisutne i ravnateljica Dječjeg vrtića gđa. Sabrina Jelić i voditeljica Odjela za društvene djelatnosti gđa. Velinka Sušanj, a prisutne su zabavili mališani iz Dječjeg vrtića – odjeljenje Lovran s prigodom recitacijom na čakavskom.

DETALJNIJE


 

DJEČJIM SKUPOM ZAPOČEO DJEČJI TJEDAN
3. listopada 2017.

 

DJEČJI TJEDAN
30. rujna 2017.

 


Od 2. do 8. listopada 2017. u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Opatiji i Lovranu, obilježava se Dječji tjedan. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskih sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

DETALJNIJE
- TABLICA AKTIVNOSTI

 

UPISI U AKTIVNOSTI DRUŠTVA
4. rujna 2017.

 

Svaki početak nove školske godine donosi nove upise u aktivnosti Društva „Naša djeca“ Opatija. Radionice se odvijaju jednom ili dva puta tjedno po 60 min (osim Pomoći u učenju po 45 min), tijekom cijele školske godine.

Upisi u aktivnosti Društva “Naša djeca“ Opatija započinju 04. rujna te traju do 29. rujna 2017., od 09:00 do 12:00 sati i 17:00 do 19:00 sati u prostorijama DND-a na adresi: Stubište Lipovica 2 (zgrada pored Sportske dvorane Marino Cvetković). Više informacija možete saznati na broj 051/272 – 443 ili upitom na e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com.

DETALJNIJE - PLAKAT

 

AKTIVNOSTI ŠRD "ZUBATAC"
31. srpnja 2017.

 


Mladi ribari iz Sportsko ribolovnog društva „Zubatac“ Lovran osvojili su „9. Juniorski Kup Galeb 2017.“.
Natjecanje se održalo u organizaciji društva sportskog ribolova „Galeb“ iz Raše, a lovilo se na obalnom području ispod mjesta Prtlog, južnije od Rapca. Natjecalo se u dvije kategorije - kategoriji do 12 godina i kategoriji do 16 godina.
Najbolji u kategorijji do 12 godina bio je Luko Pavičević iz SRD „Zubatac“ Lovran, sa ulovljenih 16 riba, ukupne težine 471 gram. Drugo mjesto osvojio je Lovro Tutić iz ŠRK „Jadran“ Opatija, a treći je bio Toni Martinčić iz DSRŠAV „GALEB“ iz Raše.
Prva u kategorijji do 16 godina bila Angela Basan iz SRD „Zubatac“ Lovran, sa ulovljenih 7 riba, ukupne težine 686 grama. Drugo mjesto osvojio je Tonko Pavičević iz SRD „Zubatac“ Lovran, a treći je bio Lucijan Blašković iz DSRŠAV „GALEB“ iz Raše.
Najmlađi natjecatelj kupa bio je Niko Matejčić ( rođen 2011.) iz SRD „Kostrena“ iz Kostrene, a najveću ribu ulovio je Lucijan Blaškovi iz DSRŠAV „Galeb“ Raša – pica od 305 grama.

Prvo mjesto i prelazni trofej Juniorskog Kupa Galeb, skulpturu galeba, osvojila je četveročlana momčad SRD „ZUBATAC“ Lovran u sastavu – Angela Basan, Tonko Pavičević, Luko Pavičević i Patrik Uhač.

 

 

DODJELA NAGRADA
17. svibnja 2017.

 

Koordinacijski odbor akcije "Gradovi/općine prijatelji djece" i Općina Lovran danas su dodijelili nagradu za najdječje djelo "...I dječja djela mogu promijeniti svijet" čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Nagrada je dodijeljena Emanueli Tushaj, učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran na prijedlog Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran za humanost i promicanje dječjih prava.

 

 

DODJELA NAGRADA
16. svibnja 2017.

 

U srijedu, 17. svibnja 2017. godine s početkom u 13:30 sati u Općini Lovran održat će se dodjela nagrade za najdječje djelo "...I dječja djela mogu promijeniti svijet" čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Nagrada će biti dodijeljena Emanueli Tushaj, učenici OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu za humanost i promicanje dječjih prava na prijedlog Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran. Organizatori događanja su Koordinacijski odbor akcije "Gradovi/općine prijatelji djece" i Općina Lovran.

 

 

POZIV NA PREDAVANJE
20. veljače 2017.

Pozivamo ravnatelje, odgajatelje, stručne suradnike, učitelje, profesore, roditelje kao i sve ostale zainteresirane da nam se u sklopu 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj – Rijeke psihologije pridruže na predavanju


VAŽNOST ULOGE OČEVA
U RANOM DJETINJSTVU

u četvrtak, 23. 02. 2017. od 18:00-19:30 sati
u Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija)

DETALJNIJE

 

OBJAVA NATJEČAJA
15. veljače 2017.

Natječaj "...i dječja djela mogu promijeniti svijet"

Koordinacijski odbor akcije "Općine prijatelji djece" Općine Lovran raspisao je natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti "...i dječja djela mogu promijeniti svijet". Djeca se u mnogim zemljama od najranije dobi uključuju u humanitarne akcije putem volonterskog i dobrovoljnog rada. Ona rado pomažu drugome djetetu, starijima, čine nešto korisno za svoju zgradu, razred, prijatelje, obitelj, susjede... U želji da se među djecom Lovrana počnu prepoznavati i cijeniti humana i vrijedna djela, pokrenuli smo ovu akciju čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta...

Natječaj je otvoren od 15. veljače do 10. travnja 2017. godine.

Detaljnije - Plakat - Prijavnica

 

INFO SA "16. ZUBIJADE"
14. veljače 2017.

U subotu 11.veljače 2017., održana je "16. Zubijada", tradicionalan maškarani ribolov u organizaciji SRD "ZUBATAC" Lovran. U lovranskom portiću okupilo se četrdesetak maškranih ribara i još toliko ljubitelja lovranskih karnevalskih događanja.

DETALJNIJE

 

PREZENTACIJA PROJEKTA
13. veljače 2017.

Započela je prezentacija projekta "Dječje gradsko vijeće Grada Opatije" i izbora za XI saziv DGV-a po lovranskoj i opatijskoj OŠ."


 

BOŽIĆNA ČAROLIJA
21. prosinca 2016.


Smisao božićne čarolije za 17 obitelji koji su sudjelovale u “Potrazi za božićnom čarolijom” po Lovranu bilo je ono što je najvrjednije u blagdansko vrijeme, sudjelovati zajedno kao obitelj. Organizator događanja Društvo “Naša djeca” Opatija i njegovi vilenjaci po lovranskom starom gradu označili su 9 lokacija na kojima su obitelji trebale ispuniti zadatke. Tako je najstariji član obitelji bio ukrašen kao bor, ispunjavali su božićnu abecedu, pjevali božićne pjesme ili izrađivali snjegoviće. Sve s ciljem dolaska na lovransku tržnicu gdje je bio završni punkt. Na završnom punktu obiteljima su podijeljeni certifikati “uspješno položenog obiteljskog Božića” te je uslijedilo djeci najslađe – dolazak Djeda Mraza. Prije dolaska Djeda Mraza koji je prigodnim poklonima nagradio su djecu, djeca su sudjelovala na kreativnim radionicama, izvedena je lutkarska predstava Blagdanski miševi, Baka Mraz je čitala priče te su nastupili mali harmonikaši Emanuel Sirotnjak i Marcel Brozović iz Glazbene škole Matka Brajše Rašana Labin – područno odjeljenje Lovran.

Društvo “Naša djeca” Opatija zahvaljuje se Općini Lovran i Stubici d.o.o. za podršku u organizaciji te sponzorima Restoranu Kvarner, pekari Mare Azzuro i Fast food “Tasty”.

 

PRIJEM NA UČKI
19. prosinca 2016.


Djed Božićnjak je u četvrtak 15. prosinca našao malo slobodnog vremena i primio na Učki lovranske male ribare. Svi su oni ušli u njegovu kućicu, popričali sa njim i primili darove. Dragi djedica se zahvalio na našoj posjeti i obećao da će se i dogodine vratiti i darivati ovu našu krasnu djecu. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog krasnog druženja!
Sretan Božić i Novu Godinu želi Vam SRD "ZUBATAC“ LOVRAN !


POZIV NA PREDAVANJE
8. prosinca 2016.


U sklopu programskih aktivnosti Koordinacijski odbor akcije "Općina Lovran – prijatelj djece" poziva Vas na prvo predavanje u nizu trilogije na temu Prevencija kriminaliteta kod djece i mladih.
Predavanje će se održati 15. prosinca (četvrtak) u 17:00 sati u galeriji Laurus u Lovranu. Predavačice su psihologinja Iva Bozić i socijalna pedagoginja Maja Bolterstein.
Predavanje je u potpunosti besplatno za sve građane.

Detaljnije

 

10. MIĆA MARUNADA
24. listopada 2016.


Tradicionalna lovranska manifestacija od maruna započela je jubilarnom, desetom po redu, Mićom marunadom. Vremenske prilike poštedjele su mališane dosadne kiše pa su nesmetano mogli sudjelovati u bogatom programu iz područja dječjeg stvaralaštva koji je uključivao kiparsku, slikarsku i radionicu izrade nakita i figurica od tijesta, čakavsku pričaonicu, radionicu glagoljice, radionicu udruge Žmergo i Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Detaljnije

 

IZLOŽBA "JESENI U ČAST"
17. listopada 2016.


U galeriji "Laurus" u Lovranu, u subotu, 15. listopada održano je otvorenje izložbe "Jeseni u čast" – retrospektiva dječjih radova likovne radionice "Grad" i predstavljanje prve lovranske bojanke za djecu "Lovranski marunić". Bojanka "Lovranski marunić" nastala je u suradnji Društva "Naša djeca" Opatija – ogranak Lovran i Općine Lovran. Crteže se u osmislili djeca –polaznici likovne radionice "Grad", Dječjih foruma i Dječjeg gradskog vijeća. Specifičnost prve lovranske bojanke za djecu je u tome što se njome njeguje tradicijska baština i prenosi sljedećim naraštajima kao dragocjeno blago. Edukativni tekstovi o Lovranu, marunu i legendi sv. Jurja osim što su napisani na hrvatskom jeziku, prevedeni su i na engleski, čime ova bojanka postaje pravi suvenir iz Lovrana.

Detaljnije

 

MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA
11. listopada 2016.

Društvo "Naša djeca" Opatija i Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran obilježili su Međunarodni dan djevojčica grupnom fotografijom djevojčica iz lovranske škole. Djevojčice su držeći se za ružičastu vrpcu odaslale poruku da su snažne i ravnopravne te ako želimo promijeniti svijet, moramo im osigurati pravo na jednake mogućnosti.

Danas u svijetu živi više od 850 milijuna djevojčica, a procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu. Cilj obilježavanja je potaknuti svjetski entuzijazam u stvaranju boljeg života mladim djevojkama pružajući im priliku da postignu svoj puni potencijal. Dječji forum Lovran također se priključio obilježavanju Dana djevojčica izradom prigodnih poruka i crteža.

Međunarodni dan djevojčica obilježava se od 2011. godine,a DND Opatija i OŠ V.C.Emina obilježili su ga pod motom "Jak kao djevojčica".


 

 

DJEČJI TJEDAN
4. listopada 2016.


Na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Društva "Naša djeca" Opatija vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije: Petra Deranja, Tara Tomić, Roko Lovrić i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Ivan Tancabel najavili si bogat program Dječjeg tjedna koji će se obilježiti u gradu Opatiji i općini Lovran nizom aktivnosti.
Od 3. do 9. listopada 2016. u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Opatiji i Lovranu, obilježava se Dječji tjedan. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskih sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Pogledajte PROGRAM i POPIS AKTIVNOSTI

 

NOVOSTI- SRD ZUBATAC
21. rujna 2016.


SRD "ZUBATAC" LOVRAN ima prvake države u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji!

Detaljnije

 

EUROCHILD KONFERENCIJA
13. srpnja 2016.
Predstavnici Dječjeg foruma Opatija i Lovran i Društva "Naša djeca" Opatija Irena Petković i Karlo Škorić zajedno s predstavnikom Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Ivanom Tancabelom uz pratnju voditeljica Sandre Turkalj i Tee Jelače sudjelovali su na 12. konferenciji organizacije Eurochild pod nazivom „Dječja prava su važna: Zašto Europa treba ulagati u djecu“ od 05. – 07. srpnja u Bruxellesu.
Na konferenciji je bilo prisutno 270 sudionika iz 34 zemlje, uključujući i 60 djece i mladih koji su zajedno pokušali odgovoriti na pitanje zašto Europa treba ulagati u djecu kroz pet podtema: edukacija, politike ranih godina, promocija zdravlja, jačanje obitelji i potpora za socijalno zaštitu te objediniti poglede na probleme dječjeg siromaštva, djece migranata i djece koja se nalaze u institucijama. Cijela konferencija bila je pod pokroviteljstvom Kraljice Mathilde od Belgije koja je svojim prisustvom uveličala samo otvaranje konferencije.

DETALJNIJE 

OTVORENA IZLOŽBA
1. srpnja 2016.


Otvorena izložba "DISEGNI TRA FAVOLE E SOGNI"

U Lovranu, općini prijatelju djece, po prvi puta svoje radove izlaže akademska slikarica iz Italije Ginetta Ioni. Ginetta Ionni do sada je izlagala na brojnim izložbama diljem Italije, a završila je poznatu Accademiu di Belle Arti ad Urbino Sezione Pittura u Italiji. Ilustrirala je brojne knjige i slikovnice za djecu u Italiji a jedna od brojnih zanimljivosti iz njezinog života je ta što vuče korijene iz Ičića te je u djetinjstvu svoje ljetne praznike provodile u našem kraju. Na otvaranju izložbe nastupili su Emanuel i Marcel iz glazbene radionice "Armunika mojga kraja" dr. art. Mihalja Ivkovića, a svečanom otvaranju prisustvovali su zamjenik načelnika Općine Lovran gsp. Branislav Petković, predsjednik Talijanske zajednice Lovrana gsp. Abram Faust, ravnateljica Dječjeg vrtića gđa. Sabrina Jelić, tajnica Društva "Naša djeca" Opatija i dopredsjednica Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske gđa. Sanja Škorić, mnogobrojni prijatelji i obitelj.

Izložba je postavljena u galeriji "Laurus" u Lovranu do 8. srpnja 2016. u radno vrijeme galerije.


PRIJEM KOD NAČELNIKA
28. lipnja 2016.

ODLIČNI I NAGRAĐENI UČENICI
27. lipnja 2016.


Popis učenika koji su svih 8 godina prošli odličnim uspjehom te učenika nagrađenih na natjecanjima i smotrama na državnom nivou možete pogledati

OVDJE


SAVJETOVALIŠTE ZA DJECU
18. lipnja 2016.


Društvo "Naša djeca" Opatija uz potporu Primorsko-goranske županije provodi projekt „Za sretnije djetinjstvo“ i program „Kolibrići plus“. Cilj projekta „Za sretnije djetinjstvo“ je povećati samopouzdanje, samoefikasnost, osjećaj sreće kod djece kod koje su povećane negativne emocije te prevencija rizičnih ponašanja kod djece. Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su: Individualni i grupni rad s djecom; Savjetodavni rad s roditeljima; promidžbene i edukativne aktivnosti. Aktivnosti projekta se odvijaju u prostorijama DND-a Opatija, dok se neke od radionica i predavanja odvijaju po osnovnim školama. Novina je da Savjetovalište za djecu i roditelje od travnja djeluje i u prostorijama novotvorenog Informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ za područje Liburnije, Stari grad 5, Lovran. Savjetovalište je u tim prostorijama otvoreno utorkom u vremenu od 14 do 16 sati pa pozivamo sve zainteresirane roditelje iz Lovrana da se jave na telefon 051-272-443 za dogovor.

DETALJNIJE


SADRŽAJI ZA DJECU
18. svibnja 2016.


Mama i tata, otvorite vrata, djeca Vas zovu u Lovransku avanturu novu !!!
Draga djeco primite roditelje za ruku i otkrijete što Lovran nudi djeci…DETALJNIJELOVRANSKI DJEČJI DAN
25. travnja 2016.


Obilježavanje šestog Lovranskog dječjeg dana započelo je dodjeljivanjem povelje za naj dječje djelo "…I dječja djela mogu promijeniti svijet" u vijećnici Općine Lovran čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Nagradu za najdječje djelo primio je Dječji forum - Lovran pri Društvu "Naša djeca" Opatija za promicanje dječjih prava.

 

DETALJNIJE


LOVRANSKI DJEČJI DAN
19. travnja 2016.
Na održanoj konferenciji za tisak u vijećnici Općine Lovran predstavnice Društva "Naša djeca" Opatija Sanja Škorić i Anja Turkalj te voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Lovran Velinka Sušanj, u ime Koordinacijskog odbor akcije "Gradovi/općine prijatelji djece" Općine Lovran najavile su tradicionalno događanje za djecu "Lovranski dječji dan"koje će se održati na trgu ispred crkve, u petak 22. travnja 2016. godine od 15:00 do 17:30 sati. Sudionici događanja su: Društvo "Naša djeca" Opatija – ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran, Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić" Lovran i Glazbena radionica "Armunika mojga kraja" dr. art. Mihalj Ivkovića. Nakon nastupa mališana, prisutne će zabavljati mađioničar Stefano, a za glazbeni odabir bit će zadužen Dj Miro. Poznato lovransko događanje za djecu vodit će Mario Lipovšek Battifiaca. Lovranskom dječjem danu i ove su se godine pridružili lovranski ugostitelji koji će svoje specijalitete prodavati po simboličnim cijenama, uz Futuru Trade, Radnik d.o.o. i Komunalac – sponzore događanja.

DETALJNIJE


 


PROLJETNE RADIONICE
19. ožujka 2016.

Društvo "Naša djeca" Opatija organizirat će tijekom proljetnih praznika ciklus besplatnih proljetnih radionica za djecu. Kreativno stvaralačke radionice održavat će se u prostorijama DND-a Opatija od 21. do 24.ožujka 2016. godine, u vremenu od 10 do 13 sati.

Pozivaju se svi mališani da se pridruže ciklusu proljetnih besplatnih radionica za vrijeme školskih praznika i da režu, pišu, brišu, crtaju i zabavljaju se u društvu vršnjaka.

Više informacija o proljetnim aktivnostima DND-a možete doznati na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com.

NAJ DJEČJE DJELO 2016.
29. veljače 2016.


Djeca se u mnogim zemljama od najranije dobi uključuju u humanitarne akcije putem volonterskog i dobrovoljnog rada. Ona rado pomažu drugome djetetu, starijima, čine nešto korisno za svoju zgradu, razred, prijatelje, obitelj, susjede... U želji da se među djecom Lovrana počnu prepoznavati i cijeniti humana i vrijedna djela, pokrenta je ova akcija.

Uvjeti

Pdf. Prijavni obrazac

Word prijavni obrazac


DAN RUŽIČASTIH MAJICA
25. veljače 2016.


Opatijski i lovranski osnovnoškolci jednoglasno su se složili da je ružičasto danas "in". Svojim porukama protiv nasilja i nošenjem ružičastih majici pridružili su se mnogobrojnim vršnjacima diljem svijeta u obilježavanju Dana ružičastih majica poznatijeg kao Pink Shirt Day. Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, a predstavlja program prevencije vršnjačkog nasilja. Društvo "Naša djeca" Opatija i ogranak Lovran u suradnji s Policijskom postajom Opatija u OŠ Viktora Cara Emina Lovran i OŠ "R.K. Jeretov" Opatija organizirali su aktivnosti pisanja poruka koje govore o borbi protiv nasilja prigodno napisanih na kartonskim ružičastim majicama koje su sami objesili na štrik. Centar za edukaciju i prevenciju nasilja nositelj je cjelokupnog programa Dana ružičastih majica i začetnik ideje u Hrvatskoj, a DND Opatija obilježava ga druge godine za redom u suradnji s PP Opatija.

DND Opatija obilježilo je Dan ružičastih majica u sklopu projekta "Zajedno za dječja prava" podržanog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 LIKOVNO - LITERARNI NATJEČAJ
23. veljače 2016.


Društvo "Naša djeca" Opatija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi projekt "Zajedno za dječja prava" čiji je cilj sustavna promocija i edukacija djece i odraslih o dječjim pravima, Konvenciji UN-a o pravima djece te širenje ideje mira i kulture nenasilja i ostvarivanje tih vrijednosti u lokalnoj sredini.
Jedna od aktivnosti projekta "Zajedno za dječja prava" je i likovno – literarni natječaj "Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta". Natječaj traje do 15. ožujka 2016. godine, a pojedinačne ili grupne radove mogu prijaviti djeca od 5 do 15 godina s područja Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

Detaljnije
- Poziv

Pravilnik, Prijavnica, Plakat, Plakat2, Link


ZAJEDNIČKO DRUŽENJE
20. veljače 2016.


Društvo "Naša djeca" Opatija - ogranak Lovran i ove godine organiziralo je zajedničko druženje obitelji novorođene djece u 2015. iz Lovrana. Hvalevrijedna akcija pod nazivom "Čestitka DND-a Opatija i ogranka Lovran roditeljima novorođene djece" prilika je da roditelji dobiju stručne savjete i informacije važne za odrastanje djece, ali i izmjene roditeljska iskustva s drugim roditeljima novorođenčadi.

DetaljnijePOZIV NA DRUŽENJE
8. veljače 2016.

Pozivamo Vas na zajedničko druženje Društva „Naša djeca“ Opatija s obiteljima novorođene djece u Lovranu i Opatiji u 2015. godini koje će se održati u utorak, 09. veljače 2016. godine u 17:00 sati u vijećnici Općine Lovran. Opatijski susret obitelji novorođene djece održat će se u ponedjeljak, 15. veljače 2016. u 17:00 sati u Villi Antonio. Više informacija o zajedničkom druženju možete doznati na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com.

PISMO DJEDU MRAZU
23. prosinca 2015.


U suncem okupanom Lovranu 20. prosinca, u prijepodnevnim satima održala se obiteljska igra Potraga za božićnom čarolijom u organizaciji Društva "Naša djeca" Opatija – ogranak Lovran. Po lovranskom starom gradu 18 obitelji tražile su riječi kojima su nadopunjavale priču "Pismo Djedu Mrazu" te izrađivale božićne ukrase. Potragu su uspješno završile sve prijavljene obitelji jer su pronašle pravu božićnu čaroliju – obiteljsko zajedništvo. Nakon potrage, na lovranskoj tržnici održao se prigodni program za djecu. Djecu i njihove roditelji dočekali su vilenjaci s radionicom "Postani vilenjak", Baka Mraz je čitala priče, nastupale su plesačice iz studija za suvremeni ples pri DND-u Opatija "D'ORI", polaznici glazbene radionice "Armunika mojga kraja" Marcel Brozović i Duo armunika koji čine Tin Fledrović i Emanuel Sirotnjak te Djed Mraz. Djed Mraz je prigodnim darovima nagradio svu djecu, a ona su mu iznosila svoje želje. Organizatori događanja zahvaljuju se Hotelu Bristol, Hotelu Park Lovran, Stubici d.o.o. i Cvjećarni Bonsai na pomoći u organizaciji.
Više informacija možete doznati na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com.