GEODETSKI INFORMACIJSKI SUSTAV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Arhiva
     


19. travnja 2013.
LIKOVNA IZLOŽBA

Pozivamo vas na Likovnu izložbu slika malog 8-godišnjeg NIKOLE VUKELIĆA, dječaka sa posebnim potrebama pod nazivom "DJEČJA MAŠTA - 3" koja će se  održati u kavani "Marijana" u srijedu , 24.04.2013. u 19h - Matulji.

Nikola Vukelić rođen je  11.11.2004. u Rijeci. Od 2009. do 2011.god. pohađao je dječji vrtić "Maestral" na Kozali u Rijeci u skupini djece sa posebnim potrebama.
Od 2012. god. kreće u Centar za autizam, ustrojena jedinica Rijeka, gdje u suradnji sa učiteljicom defektologom mr.sc.Barbarom Brezac Benigar otkriva radost i zadovoljstvo u slikanju. Imao je već 2 samostalne izložbe u Rijeci, a ova u Matuljima mu je treća po redu. Nadamo se da je ovo tek početak jednog velikog opusa. Obzirom da dječak ne govori, njegova umjetnost progovara za njega i čini da se sama
slika obraća svakom pojedincu sa vrlo jakom emocionalnom porukom. No ipak, ako se dublje zagledamo, otkrit ćemo da unatoč kategoriziranju koje se veže za apstrakciju, vrlo često možemo prepoznati motiv čovjeka, prirode i svega što ga okružuje", izjavila je njegova Prof. rehabilitator i art-terapeut mr.sc. Barbara Brezac Benigar.

Svih srdačno pozivamo da dođu vidjeti ovu izložbu.  Podržimo malog Nikolu u njegovom daljnjem stvaralačkom radu. Kao gosti večeri, na ovoj jedinstvenoj izložbi nastupit će:

Mladi glazbenik IVAN VALUŠEK na glazbenom instrumentu SITAR te dječji zbor MALI ČAKAVČIĆI iz osnovne škole "Andrija Mohorovičić" iz Matulja pod vodstvom nastavnice gđe. Nede Mance.

Izložba ostaje otvorena do 07.05.2013. Organizator : Kulturno umjetnička udruga : VITA - ART

Ostale novosti
OBAVIJEST GRAĐANIMA
SA DODJELE "SPORTAŠ GODINE"
INFO KINO LOVRAN
OBJAVA ODLUKE
OBJAVA ODLUKE