GEODETSKI INFORMACIJSKI SUSTAV
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Arhiva
     


8. lipnja 2017.
DOGAĐANJA TZ LOVRAN

Ovog vikenda Vas u Lovranu očekuje bogat i raznovrstan program.

Ogranak Matice Hrvatske u Opatiji organizira za sve članove i građanstvo JAVNO PREDAVANJE s projekcijama, pod naslovom: Liburnijska glagoljska baština, Ljubica Štambuk, prof.
Predavanje će se održati u petak 09. lipnja 2017. godine s početkom u 19:00 sati u Galeriji Laurus u Lovranu.

Turistička zajednica općine Lovran, u suradnji s lovranskim ugostiteljima u terminu od 10. do 18. lipnja 2017. organizira 17. Dani črešanj va Lovrane.
Za vrijeme Dana od črešanj, tijekom mjeseca lipnja, u lovranskim kavanama, restoranima i konobama moguće je kušati zanimljive slastice od trešanja i jela spravljena sa trešnjama kao što su kokteli od trešanja, karamelizirane trešnje na posteljici iznenađenja, palačinke sa domaćom skutom i lovranskim trešnjama, krostata sa trešnjama, juha od trešanja, pileći file sa trešnjama te mnoge druge maštovite kreacije. Bezbroj je mogućnosti za uživanje u ovom slasnom voću.
U 17. Danima črešanj va Lovrane sudjeluju: bistro Oaza, Gradska kavana Lovran, Hostel Link, konoba Kali, konoba Marun, Lovranski pub, Remisens hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, Restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera, restoran Stari Grad, restoran Villa Astra.

Međunarodna izložba fotografija FOTOTRIANGULUM u galeriji Laurus Lovran. Otvaranje izložbe je u subotu, 10. lipnja 2017. godine u 19,00 sati, a izložba traje do ponedjeljka, 10. srpnja 2017. godine.
Izlagači: Gabor Bela, Kelemen Sandor i Edvard Primožić

PREDSTAVLJANJE LOVRANA UNUTAR "27 SUSJEDSTVA" u nedjelju 11. lipnja 2017. godine
U parku ispod hotela Excelsior kao nastavak obilježavanja 30 godina suvremenog plesa na Liburniji, održat će se OTVARANJE SKULPTURE SUVREMENOM PLESNOM UMJETNIKU s početkom u 20,00 sati.
Autor skulpture je Ivan Valušek prema ideji koreografkinje Senke Baruške, a otvaranje skulpture će uveličati nastup profesionalnih plesnih umjetnika. Sama plesna umjetnost je prolazna i malo toga ostane u materijalnom smislu. Iza plesnih umjetničkih djela stoje plesni umjetnici koji svojim radom, velikom žrtvom, odricanjem rijetko su pravedno spomenuti i priznati. Spomenik je jedno veliko hvala svim suvremenim plesačima i kao takav je originalna instalacija u nas i šire.

Događanje se nastavlja u 21,00 sat na Lovranskom mulu gdje će se održati PREDSTAVLJANJE LOVRANA UNUTAR "27 SUSJEDSTVA" – potprograma "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture" uz plesne predstave Plesnog art laboratorija te Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb i Škole za balet i ritmiku iz Zagreba kao dio Festivala umjetnosti plesanja. Kulturna večer nastavit će se uz nastup grupe The Blondes kao zabava za sve generacije i Lovrance različitih ukusa što je jedna od osnovnih ideja vodilja EPK tima Lovran.
Lovran je odabran u "27 susjedstva" - potprogram "Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture" kao jedno od 27 mjesta u okolici Rijeke u kojem će odabrani tim promovirati i razvijati kulturne sadržaje u iduće četiri godine. Predstavljanjem Lovrana u "27 susjedstva" - potprograma "Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture" želja EPK tima Lovran je približiti umjetnost i omogućiti da kulturni sadržaji budu dostupni svima te će se zahvaliti svim potpisnicima podrške (njih čak 50). Lovranci i svi gosti bit će počašćeni s plesnim predstavama umjetničkih škola i suvremenih plesnih umjetnika.

Događaj organiziraju Centar za kulturni turizam „Koraki“ i Plesni Art Laboratorij uz potporu Općine Lovran, Turističke zajednice općine Lovran, Stubica d.o.o., restorana Lovranska vrata, bistroa Bellavista i restorana Kvarner.

Ostale novosti
OBAVIJEST GRAĐANIMA
SA DODJELE "SPORTAŠ GODINE"
INFO KINO LOVRAN
OBJAVA ODLUKE
OBJAVA ODLUKE